Vancouver’da Dil Okulu Tecrübelerim

24 Nisan 2017 - Makale Referanslar

Eskişehir’de yüksek lisansımı yaparken İngilizce konusunda çok zorlanıyordum. Özellikle makale araştırırken çok zorlanıyordum. Uzun süredir yurt dışında eğitim alma fikri kafamdaydı. İnternetten araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucunda Avustralya ve Kanada arasında kalmıştım. Kanada’da yaşayan insanların ne kadar mutlu olduğunu hep duyuyordum. Danışmanımında yönlendirmesi ile Kanada Vancouver‘daki bir dil okulunda karar kıldım. En az 6 aylık bir eğitim gerekli olduğu için 6 aylık dil eğitimine başvurdum. Gerekli evrakları tamamla sürecinde danışmanım sürekli yardımcı oldu ve bilgilendirdi. Sıkıntısız bir şekilde 1 yıllık vizem bir hafta içinde geldi:) 2011 Aralık sonunda KLM hava yolu ile Amsterdam aktarmalı Vancouver yolculuğum başladı. Tam yıl başı zamanına olduğu için çok güzel bir atmosfer vardı gittiğimde. Ben eve transfer istemiştim. Hava alanına indiğimde genç bir bayan beni almaya geldi. Yarım saat gibi bir süre içerisinde eve varmıştık. İtalyan bir ailenin Yanında ilk iki ay beraber kaldım. Aile çok sıcak ve ilgiliydi benimle. Yılbaşından sonra okulum başladı. Okulun konumu çok merkeziydi sıkıntısız bir şekilde ulaşımı sağlayabiliyordum. Ders çıkışlarında sürekli aktivite yapılıyordu 🙂 elimden geldiğince hepsine katılmaya çalıştım. Vancouver da bulunduğum süre boyunca en az Türk’le arkadaşlık kurmaya çalıştım. Amacım İngilizce öğrenmek olduğu için bunu yapmam gerekiyordu.

Adaptasyon sürem çok kısa sürdü hiç sıkıntı yaşamadım. İki ayın sonunda aile yanından çıkıp daha uygun fiyatta oda kiraladım ve Japon bir arkadaşla 5 ay beraber kaldım. Kaldığım yerin okuluma 5 dakika yürüyüş mesafesinde olması zaman açısından baya kazandırdı bana. Okuldaki hocaların ilgisi ortamın keyifli olması gelen öğrencilerin genel olarak hemen hemen her yerden gelmesi homojen bir okul olması benim için büyük avantaj oldu. Her kültürden(İsveç, İsviçre, Almanya, Japonya, Çin, Kore, Meksika.. gibi) insanla tanıştım. Onların kültürlerini yaşam tarzlarını gördüm.

Kanada’da iken Amerika ya turist vizeside alıp okulum bitikten sonra 3 arkadaşımla 3 haftalık bir seyahat düzenledik. California eyaleti Vancouver’a yakin olduğu için çok uzun bir uçak yolculuğu yapmadık. 7 aylık Kanada maceramda hem İngilizcemi advance seviyesine çıkardım ki şuan çalıştığım şirket global bir şirket ve İngilizce seviyem buraya girmeme büyük katkı sağladı hemde unutulmaz paha biçilemez anlar yaşadım. Orada iken arkadaş olduğum insanlarla hala bire bir görüşüyorum. Yanında kaldığım İtalyan aile ile sık sık mesajlaşıyoruz.

Bir daha fırsatım olsa hiç düşünmeden Kanada Vancouver‘ a giderim 🙂

Not: Bu yazı Semra Hanım tarafından referans amacıyla yazılmıştır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım