Adım adım Kanada’da Dil Eğitimi

Adım adım Kanada’da Dil Eğitimi
24 Kasım 2017 - Genel Makale

Kanada tarihi itibariyle çok kültürlülüğe ve hoşgörüye alışmış bir ülkedir. Bu sebeptendir ki ülkede tek bir kültürün dili değil iki kültürün de dili ortak resmi diller olarak kabul edilmiştir.

Bu diller Fransızca ve İngilizce’dir. Bu gerçeğin ülkeye pek çok anlamda katkıları bulunmakta. Turistik ve kültürel açılarını bir kenara bırakacak olursak, zaten ülkenin yatırımsal anlamda da önem verdiği Eğitim’e olan katkısı dışarıdan ülkeye gelen yabancı öğrenci bazında da gösterilebilir. Peki bu öğrencilerin Kanada yı seçmesinin ve dil eğitimin aşamaları nelerdir?

Dil öğrenirken Kanada’yı tercih etmek ve orada yaşamanın en önemli avantajlarından biri lisans veya yüksek lisans programına devam ederken dil öğrenmeyi gerçekleştirebilmeniz ve kariyersel anlamda kendinize katkı sağlayacak bir profil oluşturmanızdır. Kanada’da Dil Eğitimi nin bir diğer avantajı ise Amerikan ve İngiliz Sınav sistemlerinin hazırlık kurslarının her ikisinin de ortak olarak bu ülkede bulunuyor olması. Tabii ki dil öğrenmenin aşamaları da kategorilere ayrılmış bulunuyor. (Genel İngilizce, Yoğun İngilizce, İş İngilizcesi gibi). Aynı zamanda dil sertifikaları veren pek çok program ülkede mevcut.

Kanada’da Dil Eğitimi
Kanada’da Dil Eğitimi

Örnek olarak ; CAE, TESOL ve Cambridge FCE gösterilebilir. Ülkenin başkenti Ottowa olmasına rağmen öğrencilerin, daha spesifik bir deyimle yabancı öğrencilerin genel olarak yoğunluk gösterdiği şehirler: Toronnto, Vancouver gibi şehirlerdir. Bu şehirlerin tercih edilmesinin sebebi ise finansal ve nüfussal etkenlerde insanların kariyer anlamında daha çok fırsat bulup bulmamasına göre değişkenlik göstermesinden kaynaklıdır. Bu sebeple belirtilen şehirler dil öğrenmek bakımından sizin için en iyi tercih olabilir. Peki Kanada’da dil eğitimi almak için neler yapmak gerekiyor? Aşağıdaki listemizden öğrenebilirsiniz.

  • Araştırma: Sizin için en uygun programı değerlendirip, okulunuzun bulunduğu şehirle alakalı konaklama ve yaşam koşullarını incelediğiniz aşama. Basit gibi gözükse de pek çok anlamda ilk tercihlerinizi bu aşamada yapmalısınız.
  • Kayıt ve Resmiyet: Önceki aşamada tercih ettiğiniz okulunuzun başvuru formunu doldurmalısınız. Gerekli evrakları kontrol edip, yine önceki aşamada kontrol ettiğiniz konaklama seçenekleri arasındaki tercihinize göre rezervasyon yapmalısınız.
  • Kabul Edilmeniz durumunda Vize işlemleri: Önceki aşamada yolladığınız başvurunun kabul edilmesi ve size bir kabul belgesi gelmesi durumunda vizeye başvurmanız gerekecek. Konsolosluktan istenilen belgeler ile bu başvuruyu yapmanız gerekiyor.
  • Planlama: Uçak bileti ve konaklama detayları gibi işlerin planlaması yapılır. Kontrol noktasındaki belgeler ayarlanır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım