Kanada Sertifika ve Diploma Programları

Kanada Sertifika ve Diploma Programları
24 Kasım 2017 - Genel Makale

Kanada eğitim alanında pek çok değişik ve önemli programlara sahiptir. Daha ilkokulda başlayan yatırımları üniversite ve hatta ötesine gitmektedir.

Kanada Sertifika ve Diploma Programları

Kanada Sertifika ve Diploma Programları: Liseden sonra belirli bir alana odaklanmak ve hatta bu konuda akademik başarılar elde etmek belki de kariyer yapmak isteyen insanların tercih edebileceği programlar ise uluslararası anlamda kabul görmüş uygulamalar ile tam anlamda uyumludur. Kanada Sertifika ve Diploma Programları insanlara ve kariyerlerine devletin verdiği önemle beraber alanlar ve yapılan çalışmalar tabi ki bölgesel farklılıklar gösterebiliyor.

Yurtdışı sertifika ve diploma programı bağlamında ise anlatıldığı üzere Kanada dikkate alınması şiddetle tavsiye edilen bir ülke olarak göze çarpar. Zaten Kanada’da da bu programlar oldukça yaygın ve bilindiktir. Bu programlar ise genellikle “Career College” olarak adlandırılan özel okullar tarafından düzenlenmekte. Kanada’da bazı bölgesel değişkenlerden zaten bahsetmiştik bu değişikleri detaylandıracak olursak; Vancouver bölgesi özellikle turizm alanında çeşitli ve yoğun bir anlamda sertifika programları sunmakta; buna ek olarak Toronto bölgesinde IT, pazarlama, ticaret, işletme gibi alanlarda eğitim veren kariyer okulları dikkat çeker.  Ek olarak bu okullar bir kaç istisna dışında hem yabancı öğrencileri hem de Kanada’lı öğrencileri bünyesinde barındırır ve pek çok imkan sunar.

 

Kanada Sertifika ve Diploma Programları
Kanada Sertifika ve Diploma Programları

Kanada Sertifika ve Diploma Programları için üniversite mezunları kariyer kolejleri dışında Kanada’da bulunan George Brown, Senecai Centennial gibi özel olmayan yani devlet okullarında mezuniyet sonrası diploma programlarına katılarak, eğitimlerini tamamlama durumunda, Kanada içerisinde çalışma hakkında sahip olabiliyorlar. Bu tip programlar sertifika ile master programları arasında bir pozisyona sahiptir. Bu programda öğrencilerin 8 ay kadar bir eğitim alırlar. Bu eğitime teorik ve mesleki uygulamalar da pek tabii olarak dahildir. Bu program edinilen bilgileri stajla pekiştirme ve öğrencinin kendisine çalışma alanı yaratmak için birebir olup bir başka amacı ise yine okumuş olduğu Kanada’da kalmak istemesi durumda 1-3 yıl arasında Kanada’da çalışıp – çalışma iznine bağlı olarak – yurtdışında iş tecrübesi kazanmaktır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım