Kanada’da Lise Eğitimi

Kanada’da Lise Eğitimi
24 Kasım 2017 - Genel Makale

Kanada, 10 eyalet ve 3 bölgeden oluşan merkezi anayasal bir monarşi ile yönetilmekte. Başkenti Ottowa olan bu şehirde 92 adet üniversite bulunmakta.
Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın en yaşanılır ve güvenilir ülkelerinden biri olarak belirlenen Kanada, dünyada eğitime en fazla bütçe ayıran ülkedir bu yüzden pek çok eğitim ve eğitim dalı hükumetin doğrudan denetimi ve garantisi altındadır. Bu anlamda çıkarabileceğimiz sonuç Türkiye’de “öğrenci şehri” olarak kullanılan deyimi ülke bazında genişlettiğimizde tam anlamıyla Kanada bir “öğrenci ülkesi” olduğudur.

Peki, Kanada’da Lise Eğitimi ile birlikte bu kadar eğitime yatırım yapmış ve bu konuda deyim yerindeyse kendini adamış bu ülkenin avantajları nelerdir? Bu soruya cevaben;  Kanada’da dil öğreniminin kolaylığından bahsedebiliriz başlangıç olarak. Kanada’da bir yerine iki adet resmi dil bulunması bu ülkeyi pek çok kültürle bağdaştırıyor ve dil öğrenmenin kolaylığına giden yolu açıyor. Bu resmi diller ise, Fransızca ve İngilizce’dir. Kanada’nın en popüler şehirlerinden olan Montreal şehrinde çoğunlukla Fransızca konuşulmakta, hatta Montreal, Paris’ten sonra dünyada Fransızca konuşulan ikinci büyük şehirdir. Bu bağlamda Kanada sadece İngilizce öğrenirken eğitim görmek isteyenlerin değil; aynı zamanda Fransızca gibi alternatif diller öğrenmek isteyenler için de muazzam bir fırsat sunuyor. Dil imkanlarının yanında sosyal ve sporsal aktivite imkanlarından bahsedecek olursak; buz hokeyi ve hokey Kanada’nın milli sporları olup çok büyük kitleler tarafından takip edilirler. Bu anlamda liselerde ve üniversitelerde yepyeni spor dallarına yönelmek ve belki de oyuncusu olmak mümkün olabilir.

Kanada’da Lise Eğitimi
Kanada’da Lise Eğitimi

Peki bu ülkede lise okumanın avantajı nelerdir? Başlangıç olarak Kanada lise eğitimini ülkesinde alanlara üniversitelerine doğrudan geçiş şansını veriyor. IB ve AP programları ile lisedeyken, üniversite için avantaj sağlamak mümkün. Kanada ideolojik olarak akademik ortaklık programlarına ve bilgi alışverişine destek vereyn yapılara olumlu bakmakta. Bu bağlamda lise eğitim sistemi doğrultusunda, aile yanında konaklama ve Kanada’da yatılı eğitim gibi tercihlere sahip olan yabancı öğrenciler, kendilerine en uygun düşen seçenek ve fırsatlarla kendi yollarını çizebilmekte. IB (International Baccalaurate) ve AP (Advanced Placement) derslerinin sistematik olarak verildiği liselerde öğrenciler sadece Kanada içerisinde bulunan değerli üniversiteler için değil aynı zamanda tüm dünya üniversiteleri için tam anlamıyla kaliteli bir hazırlığa sahip oluyorlar.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım