Kanada’da Lise Eğitimi

Kanada’da lise eğitimi alan öğrencilerimizin bu konuda oldukça şanslı olduklarını söyleyebilirim sizlere. Kanada’da öğrencilerin büyük bir kısmı okuyabilmek için gidecekleri okulu seçer iken devlet okullarını tercih etmektedirler. Kanada’da öğretmenlik yapabilmek için oldukça eğitimli olmak gerekmektedir. Dört yıl üniversite okuyarak öğretmenlik yapmak söz konusu dahi değildir. Dört yıl süren üniversite eğitiminin ardından doktorlar gibi bir de uzmanlık eğitimi almak gerekmektedir. Bu uzmanlık eğitimi yaklaşık olarak iki veya üç yıl sürebilmektedir. Bu söylenilenlerden yola çıkacak olur isek öğretmenler uzmanlık eğitimi aldıktan sonra ders vermeye başlayacağı için daha bilinçli ve bilgili insanlar öğretmen olacaktır. Buda eğitim seviyesini olumlu yönde ikiye katlayacaktır.

Kanada’da lise eğitimi alarak daha sağlıklı bir eğitim sürecine girmiş olacaksınız. Türkiye’den de öğrenciler Kanada’da eğitim alabilmek için öğrenci vizesi alarak eğitimlerine en iyi şekilde devam edebileceklerdir. Her ne olursa olsun öğretmenlerin bu denli yüksek bir eğitim süresinden geçmesi öğrenciler için çok büyük ve kaçınılmaz bir fırsattır. Türkiye’de olan eğitim sistemi son derece yetersizdir. Öğrenciler birbirleri ile sürekli bir rekabet halindedir. Ve bu durum olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Türkiye’de ki eğitim sisteminde almanız gereken zorunlu dersler matematik, edebiyat, dil bilgisi gibi derslerdir. Seçmeli dersler çoğu zaman sizin ilgi alanınıza göre belirlenmez. Hatta çoğu okulda bu seçmeli dersleri bile hocalarınız seçer. Çoğunluk hangi dersi seçtiyse siz de o dersi almak mecburiyetinde kalırsınız. Ama Kanada’ya bakacak olur isek durum pekte öyle değil.  Kanada’da lise eğitiminde almanız gereken zorunlu dersler arasında matematik, bilim, edebiyat gibi dersler mevcuttur. Ve bu dersleri almak zorundasınızdır. Ayrıca size göre seçmeli dersler vardır. Sizin ilgi alanınız ne ise neyden hoşlanıyor iseniz o dersi seçebilirsiniz. Örneğin; bilgisayar, moda tasarımı, yemek pişirme, tasarım gibi dersleri seçer iseniz, sizinde ilgi alanınıza göre seveceğiniz dersler olabilir. Bu sayede öğrenciler ilgi alanına göre ders seçtikleri zaman öğrencilerin yetenekleri keşfedilmiş olacaktır. Ve bu yönde öğrencilere yetenekleri hangi konuda ise o konuda daha çok ilgili bir şekilde ders verilecektir. O bölümde ilerlemeleri sağlanacaktır.

Kanada’da lise eğitimi çok uygun fiyata verilmektedir. Eğitim giderleri oldukça ekonomiktir. Eğitim için tonlarca para harcamanıza gerek kalmadan eğitiminizi devam ettirebilirsiniz. Birden fazla dili de bunun beraberinde öğrenme fırsatını yakalamış oluyorsunuz. Hem İngilizce öğrenir iken beraberinde Fransızca da öğrenebiliyorsunuz. Bu sayede iş hayatınızda bir adım daha önde olabileceksiniz. Ayrıca kültürel açıdan oldukça zengin bir ülkedir kanada. Ufkunuzu genişletebilir, sosyal ortamda daha çok bulunabilirsiniz. Doğa ile iç içe olması da sizin için avantaj olacaktır. Kısa yürüyüşler hem sizi rahatlatacaktır hem de günün stresinden erken zamanda kurtulup, kendinizi sadece eğitiminize verebileceksiniz.

Bilgi İstek Formu için Tıklayınız

Tıklayın Sizi Arayalım

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım