Kanada’nın Olumsuz Yönleri

Kanada’nın Olumsuz Yönleri
22 Şubat 2018 - Genel Makale

Her ülkede olduğu gibi Kanada’nın da belli başlı olumsuz yönleri bulunmaktadır. Bu olumsuz yönler göz arda edilmemelidir.

kanada eğitim

Sonuçta yakın bir mesafeye gitmiyorsunuz ve gittikten sonra 1-2 hafta içerisinde geri dönmek sizin için maddi ve manevi olarak daha çok verecektir. Fakat burada yazan olumsuz yönler mutlaka karşılaşacak veya sizin de başınıza gelecek diye bir kaide bulunmamak olduğunu unutmayınız. Şimdi ise Kanada hakkında en çok ile getirilen olumsuz yönlere değinelim.

İnsanlar tarafından en çok dile getirilen ve şikâyet edilen yönlerin başında, vergilerin yüksek olması, nüfusun az olması, ağır kış şartları, taşra görünüme sahip olması ve bürokrasinin fazla olması söylenebilir.

Ülkenin başlıca yönleri bunlar iken sizlerin de bireysel olarak yaşayacağınız başlıca olumsuz yönler bulunmak. Bu yönler genellikle duygularla alakalı olumsuzluklar olacaktır. Bireysel olarak yaşayacağını olumsuzluklar şu şekildedir;

  • Aile özlemi çekecek olmanız.
  • Kanada ile Türkiye arasında 11-12 saatlik bir uçak yolculuğu yapmak zorunda kalacak olmanız.
  • Türkiye’ye sıklıkla gidemeyecek olmanız. Bunun en büyük sebebi ise uçak biletlerinin pahalı olması.
  • Türkiye’de ki aynı dili konuştuğunuz ve daha samimi arkadaşlık kurduğunuz bir ortam oluşturamayacaksınız.
  • Aileden uzak olmanın verdiği zorluklar karşısında bilmediğiniz bir ülkede tek başınıza ayakta kalmaya çalışacaksınız ve yeri geldiği zaman elinizdeki para sizin için yeterli gelmedi için ağır ve yorucu işlerde çalışacaksınız.

Bu olumsuz yönler var diyerek her şeyden vazgeçmek sizin için ne kadar doğru karar olur bilinmez ama şuan olmasa bile hayatta bu tarz zorluklar her zaman olacak. Bu zorluklar ile ne kadar erken karşılaşırsanız ilerleyen yaşantınızda tekrar yaşadığınız zaman ne yapmanız gerektiğini veya nasıl çözümler üreteceğiniz hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım