Kanada Ekonomik Performansı

Kanada Ekonomik Performansı
02 Mart 2018 - Genel Makale

Birçoğumuzun da bildiği gibi 1991 yılında yaşanan ekonomik kriz sonrasında birçok ülke maddi olarak sıkıntıya düşmüş ve ülke ekonomisi gerilemiştir.

kanada dil eğitimi

Bu tarihten 2009 yılına kadar olan sürede Kanada herhangi bir ekonomik buhran yaşamamış beklenen bir gerilemenin aksine Kanada ekonomisi düşük işsizlik ve bütçe fazlaları ile sürekli bir büyüme içerisinde devam etmiştir. Her ne kadar kanada 1991 krizini herhangi bir gerileme yaşamadan atlatmış olsa da 2001 krizine baktığımız zaman üç aylık da olsa bir daralma yaşamış fakat bu üç ay sonrasında bu sorunu atlatmayı başar ve ekonomisini kurtarmıştır. Bunun ardından Kanada ekonomisi 2004 ve 2007 yılları arasında yılda ortalama %3’lük oranlarla büyümeyi sürdürmüştür ve günümüze bakıldığında da anlaşılacağı gibi bu büyüme hali pozitif bir şekilde devam etmiştir.

Ekonomisini geliştirmeye devam etse de Kanada 2009 yılında yaşanan krizle yıllar sonra ilk defa daralma yaşamıştır. Bu daralma sonucunda Kanada cari açık vermiş ve büyüme hızı %1,1’e kadar düşmüştür. Kanada bu gerilemeyi çok fazla uzatmadan ekonomisini toparlamayı başarmıştır ve 2012 yılları verilerine bakıldığında ülkenin büyüme hızının %1,7’ye çıktığı görülmektedir. Son olarak 2014 yılının ardından da herhangi bir duraklama yaşamadan sürekli bir büyüme halinde devam etmiştir.Kanada ekonomisine oldukça önem veren bir ülke olduğu için herhangi bir gerileme veya duraklama halinde ekonomiye olabildiğince hızlı bir şekilde müdahale ederek kurtarmayı başarmıştır.

Kanada serbest piyasa ekonomisi uygulamakta olan bir ülkedir, ülkenin ekonomik hayata müdahalesi diğer Avrupa ülkeleri kadar olmasa da ABD’ye kıyasla daha belirgindir. Kanada’nın Ontario ve Batı eyaletlerinin bir kısmı hariç, genellikle ülkede kişi başına düşen Gayri Safi Yurt İçi Hasılsı, ABD’den düşük, Avrupa ekonomilerinden ise biraz daha fazladır.

*** Performansı Performansı Performansı Performansı ***

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım