Kanada’da Şaşırtan 12 Yasak

Kanada’da Şaşırtan 12 Yasak
04 Mart 2018 - Genel Makale

Her ülkede kimi zaman şaşırtan kimi zamanda güldüren yasaklar olabiliyor. Kanada’da bu tarz ilginç yasaklar var. Fakat ne olursa olsun bu yasaklara uymak zorunda olduğunuzu unutmayınız.

kanada dil okulu

  1. Ülke genelinde ödeme yapacağınız zaman çok fazla madeni para ile ödeme yapmak yasaktır.
  2. Açık renk içeceklerin içerisinde kafein bulunması kesinlikle yasaktır.
  3. Toronto eyaletinde istediğiniz her yerde yüzme şansınız yoktur. Yüzmek istediğiniz zaman o alanın “yüzmek için uygundur” onayı almış alması gerekmektedir.
  4. Kanada’nın birçok eyaletinde kuruması için çamaşırların, çamaşır ipine asılması yasaktır. Bu yasağın en büyük sebebi ise asılan çamaşırların dışarıdan bakıldığında hoş bir görüntü oluşturmamasıdır.
  5. Toronto ve Ontario eyaletlerinde park ve sosyal alanlarda çevreye rahatsızlık verecek şekilde yüksek bir sesle hakaret veya küfür içeren konuşmaların yapılması yasaktır.
  6. Kanada genelinde herhangi bir kişi ile düelloya girmek veya davette bulunmak kesinlikle yasaktır.
  7. Kanada’da kraliçeye yönelik herhangi bir saldırı veya korkutma girişimi kesinlikle yasaktır.
  8. Suç ve suça teşvik eden çizgi romanların yayınlanması ve satılması kesinlikle yasaktır.
  9. Kanada’da eyaletler arasında geçiş yaparken yanınızda içki bulundurmak yasaktır. Bu yasağa uyup uymadığınız ancak aracınız arandığı zaman ortaya çıkmaktadır fakat bu konuda dikkatli olmakta fayda var eğer bir çevirme veya aramaya denk gelirseniz sonuçlarına katlanmak zorundasınız.
  10. Petrolia şehrinde gece 11 ile sabah 7 saatleri arasında yüksek ses yapmak yasak. Bunun yanı sıra şehirde ıslık çalmakta yasak olarak kabul edilmektedir.
  11. Halifax şehrinde taksi şoförü olan bir kişinin çalışırken T-Shirt giymesi yasaktır. Bu yasağın sebebinin ise müşterilere olan saygıdan dolayı olduğu söyleniyor.
  12. Ontario ve Oshawa eyaletlerinde ağaçlara tırmanmak yasaktır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım