KANADA DOĞAL KAYNAKLAR

KANADA DOĞAL KAYNAKLAR
07 Mart 2018 - Genel Makale

Kanada oldukça zengin yer altı kaynaklarına sahip bir ülkedir. Hatta bu sebepten dolayı da kimi zaman kanada için geleceğin ülkesi denilmektedir. En başta British Columbia olmak üzere Kanada’nın tüm bölgelerinde madencilik ve ormancılık büyük önem taşımaktadır.

kanada dil okulları

Kanada; Aynı zamanda geniş ormanları ile de oldukça önemli bir yere sahiptir. Dünya ormanlarının %10’luk kısmını kanada ormanları oluşturmaktadır. Zaten ülkenin yarısı da ormanlarla kaplıdır. Bu ormanların ise %65’i verimli kabul edilmektedir. Ülkede en yaygın ağaç türü ladindir.

Kanada’nın dış ticaretinde ağılıklı olarak kereste, odun hamuru ve doğal kaynaklar ön plandadır. Bununla birlikte dünyada en fazla kereste, odun hamuru ve gazete kâğıdı ihracatı yapan ülkedir. Ülkede bulunan ağaçların üçte birinden daha fazlası British Colombia’da kesilmektedir, kerestenin büyük bir kısmı ise Ontario, Quebec ve kısmen de New Brunswick’te elde edilmektedir.

Kanada Doğal Kaynaklar: Ülke petrol ve doğalgaz bakımından da oldukça zengindir. Batı Kanada’da büyük miktarda petrol ve doğalgaz rezervi bulunmaktadır. Ayrıca Atlantik kıyısında da birkaç tane açık deniz petrol çıkarma tesisi bulunmaktadır. Ülkenin ekonomisi genel açıdan bakıldığı zaman doğal kaynaklara dayanmaktadır. KANADA MADEN MİNARELLER Demir, bakır, çinko, nikel, kobalt, altın, gümüş, platin, uranyum, molibden, taşkömürü, asbest ve titanyum BAKIMINDAN DA OLDUKÇA ZENGİNDİR. AYNI ZAMANDA DÜNYANIN EN BÜTÜK POTAS ÜRETİCİSİDİR. Kanada 2009 yıllarının başlarına kadar uranyum üretiminde birinci sırada yer almaktaydı fakat 2009’dan sonra Kazakistan üretimde birinci sıraya yerleşti şuan Kanada uranyum üretiminde ikinci sırada yer almaktadır. Bunun dışında Kanada kömür, nikel, titanyum konsantresi, alüminyum, demir cevheri, çinko, bakır, altın, kurşun ve elmas üretiminde de dünyanın sayılı ülkeleri arasındadır. Son olarak da Kanada enerji kaynağı olarak hidroelektrik ve nükleer santrallerden yararlanmaktadır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım