Kanada’ya Evcil Hayvan Götürmek

Kanada’ya Evcil Hayvan Götürmek
08 Mart 2018 - Genel Makale

Kanada’ya dl eğitimi almak veya göç etmek isteyen birçok evcil hayvanı bulunan ve bu hayvan dostlarından ayrılmak istemeyen kişiler onları da yanlarında götürmek isteyebilirler.

kanada dil okulları

Bu konu da çok zorluk yaşamayacak olmanıza rağmen belli başlı kurallar olduğunu ve bu kuralları unutmamanız gerektiği aklınızda bulunmalıdır.

Bilmeniz gereken bu kuralların başında ülkemize özgü hayvan türlerinin (Van kedisi, Kangal köpeği vb.) Kanada’ya alınmadığını bilmeniz gelmektedir. Türkiye’ye özgün türler dışındaki hayvanlar için ise kuduz aşı yaptırmış olmanız ve bu aşıyı hangi tarihte, nerede ve hangi markaya ait aşı ile yapıldığına dair bir belgenizin bulunması şarttır. Ayrıça; Evcil hayvanınızın fiziki özellikleri ve dış görünüşünü fotoğraf ile belgeleyerek bunu İngilizce olacak yazabilecek bir kurum bulmanız ve yazıyı yazdırmanız gerekmektedir. Kanada’ya gittiğiniz ve ülkeye giriş yapacağınız zaman evcil hayvanınız ile ilgili tek dikkat edilecek nokta yukarıda belirttiğimiz belgelerin doğru ve tam olması olacaktır.

Kanada hükümeti diğer ülkelerden gelen hayvanları 1 ila 3 ay arasında karantina altında tutabilme hakkına sahiptir. Bu konuda şanslı ülkelerden birisi ise Türkiye’dir. Türkiye Kanada hükümetinin belirlediği bu ülkelere arasında yer almadığı için böyle bir durumla kolay kolay karşılaşma ihtimaliniz bulunmamaktadır.

Ülkemize özgü türlerin yurt dışına çıkartılmama sebebi ise Türkiye’de ki kurallardan kaynaklıdır. Tarım ve Köy işleri izin vermediği sürece bu türlerin Türkiye’de bulunan hava alanlarından çıkışı yapılmamaktadır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım