Telefon Numaramız

( 0216 550 00 54 )

Avantajlı ülke kanada!

Kanada da Sertifika ve Diploma Programları almak isteyen bir kişi oldukça doğru bir yere adım atmış demektir. Kanada hem eğitim açısından hem de iş açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Sertifika ve diploma almak isteyen bir kişi gerçekten çok doğru ve uygun bir yerdedir. Kanada’da sertifika ve diploma programları genel olarak Career Colloge olarak bilinen özel okullar tarafından verilmektedir. Sertifika ve diploma programları hemen hemen her üniversitenin içerisinde bulunmaktadır. Bu özel okullar ağırlıklı olarak Vancouver ve Toronto’da bulunmaktadır. Ve bu okullarda hemen hemen her alanda çeşitli eğitimler verilmektedir.

Her yıl bir adım daha yükselen kanada!

Kanada’da sertifika ve diploma programları yaklaşık olarak bir yıla kadar sürebilmektedir. Bu bir yıl içerisinde çok sayıda programa katılmış olacaksınız. Ayrıca bazı öğrenciler bu programlar sayesinde aldıkları diploma ve sertifikalar ile stajda yapabileceklerdir. Kanada’da gerek eğitim de gerekse iş alımında çitayı her geçen yıl bir adım daha yükseltmekte olan bir ülkedir. Yurt dışında sertifika ve diploma alan kişiler için çok büyük bir önem ve avantaj sağlamaktadır kanada. İş hayatınızdan tutun ki kariyerinize kadar birçok alanda size yararı olacaktır bu sertifika ve diplomaların. Kanada’da eğitim alabilmek için iki tür vizeden herhangi birini almanız gerekmektedir. Bu vizelerden ilki ziyaretçi öğrenci vizesidir. İkinci ise öğrenci vizesidir. Eğer ziyaretçi öğrenci vizesi alırsanız, 6 aya kadar bir programa katılabilirsiniz. Ve bunun sonrasına herhangi bir programa katılamazsınız. Eğer ikinci vize türünü yani öğrenci vizesi alırsanız sizin için daha faydalı olacaktır. Neden mi? Çünkü 6 aydan daha uzun bir zamanı kapsar. Yani programınıza istediğiniz kadar devam edebilirsiniz. Ayrıca öğrencilik durumunuz devam ettiği sürece de bu süre uzayabilir.

Öğrenci vizesi için gerekli olan evraklar nelerdir?

Kanada’da sertifika ve diploma programları almak isteyen bir kişi dediğimiz gibi öğrenci vizesi de alabilir. Başvurular posta ile veya Ankara’da bulunan elçiliğe yapılabilir. Öğrenciler planladıkları tarihten iki ay önce başvurmalıdır. Kesin bir zorunluluk yoktur ama 2 ay önceden başvurmaları tavsiye edilir.  Ayrıca vize başvuru ücreti ise 125 (yüz yirmi beş) kanada dolarıdır. Gerekli olan evraklar ise şu şekilde sıralanır:

  • En az altı ay geçerli bir pasaport.
  • Vize başvuru formları.
  • 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.
  • Vize başvuru ücreti.
  • Okul kabul belgesi
  • Maddi destek belgeleri.
  • Maaş bordrosu.
  • Tapu,araba ruhsatı ve kredi kartı fotokopileri
  • Öğrenci iseniz diploma veya öğrenci belgesi
  • Çalışıyor iseniz iş yerinizden izin mektubu, son üç ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • İyi hal kâğıdı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz evlilik cüzdanı, aile fertlerinin kimlik fotokopisi
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları.