Kanada’da Sertifika & Diploma Programları

Kanada’da Sertifika & Diploma Programları
03 Kasım 2017 - Genel Makale

Dil eğitimi için gittiğiniz Kanada’da sertifika ve diploma sahibi olabileceğiniz programları araştırmanızda ve sizin için uygun zaman, imkân varsa katılmanızda fayda var. Kanada’da sertifika ve diploma programları oldukça popüler durumda.

kanada dil okulları

Kanada’da sertifika ve diploma programlarında alanlarında uzmanlaşmış kişiler eğitimleri vermektedir. Kendi alanınızda gelişmek ve bu gelişmeyi belgelenmiş bir şekilde yapmak isteyen dil öğrencileri için bu programlar oldukça faydalı olacaktır. Kanada’da alacağınız bir sertifika veya diploma programı, programın sonunda orada oturma ve çalışma iznine sahip olmanızı sağlayacaktır.

Sertifika programı veren birçok okul öğrenciler için konaklama imkânı da sunmaktadır. Fakat konaklayacağınız yurtlar programın verildiği bina ile aynı bina da olmaz. Programa katılan öğrenciler konaklamak için genellikle eğitim aldıkları okullara yakın çevredeki özel yurtları tercih etmektedir.

Diploma ve sertifika programlarını cazip kılan en büyük etkenlerden birisi ise okurken çalışma imkânı sunması. Ayrıca; Dil eğitimi ile sertifika veya diploma programını bir arada yürütme şansınızın olması.

Peki, bu programlar hangi konular veya alanlar üzerinedir. Genellikle en çok tercih edilen programlar;

İşletme, IT, moda, ticaret ve turizm, pazarlama gibi alanlardır.

Programlar genellikle özel okullar veya kolejler tarafından düzenlenmektedir. Bu sertifika programlarının süreleri alacağınız eğitime bağlı olarak 6 ay ila 2 yıl arasında değişim göstermektedir.

Kanada’da sertifika programlarına başvuruda bulunabilmek için başvuru şartları alt taraftaki listede yer almaktadır.

  • Adli sicil kaydının bulunmaması.
  • Ülkemizde 4 yıllık bir lisans programından mezun olmuş olmanız.
  • Yaş sınırı ise 22-28 arasıdır.
  • Bir banka hesabınızın bulunması ve bu hesapta en az 55 bin Türk lirası olduğunu göstermeniz. Bu maddenin sebebi ise Kanada’da dilencilik yapmayacak olduğunuzu ve geçiminizi sağlayacak bütçeye sahip olduğunuzu kanıtlamaktır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım