KANADA’DA SAĞLIK İMKÂNLARI

KANADA’DA SAĞLIK İMKÂNLARI
11 Mart 2018 - Genel Makale

Dil eğitim için Kanada’ya gidecekseniz eğer, öncesinde sağlık imkânlarını da araştırmanız gerekmektedir. Kanada da sağlık hizmetleri devlet sorumluluğunda ve kontrolündedir.

kanada eğitim

Kanada Sağlık Yasası gereğince özel kurumlar tarafından halka ücretsiz olarak hizmeti verilmektedir. Sadece British Columbia’da bulunan dar gelirliler haricinde tüm eyaletlerdeki çalışanlardan ve işverenlerde aylık primler alınarak sağlık bakanlığının hesabına yatırılır. Yani tüm vatandaşlar sağlık harcamalarına aylık olarak katkıda bulunurlar.

Her eyalet kendi içindeki sağlık sistemini uygulamakla sorumludurlar. Eyaletler vatandaşlarına bir kart (health card) vermekle yükümlüdürler. Bu kart ile eyalet içinde her vatandaş eşit tedavi ve bakım görmektedir. Eyaletler tarafından verilen kapsamları içinde bazı bakım ve tedavi masrafları hariç tutulmuştur. Bu durum her eyalete göre farklılık gösterse de diş bakımı, estetik olan cerrahi müdahaleler ve göz gibi bazı harcamalar temel kapsamında sayılmamaktadır. Bazen de bu durum farklılık göstererek kişiye özel odalarda da ücret alınabilmektedir.

Kanada göçmenler için de çok büyük bir avantajı taşımaktadır. Ülkeye göçmen olarak gelenler çıkarttıkları kartı ile aynı Kanada vatandaşları gibi ücretsiz olarak işlemlerini halledebilir ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Ancak öncesinde de belirttiğimiz gibi bu kart ile göz-gözlük ve diş rahatsızlıklarının tedavi ve masrafları karşılanmamaktadır. Bunun yanı sıra birçok işveren işçilerinin diş masraflarını karşılamaktadırlar. Bu biraz da işverenin inisiyatifine kalmış bir durumdur.

Kanada da ülkemizde olduğu gibi aile hekimliği sistemi bulunmaktadır. Herkesin aile doktoru vardır. İnsanlar hangi aile doktoruna gitmek istediklerini seçme özgürlüğüne sahiptirler.

Kanada’da her hangi bir acil sorununda 911 ‘i arayabilirsiniz. Ayrıca; Eyaletlerin kendi acil servisleri de vardır fakat İngiliz Kolombiyası ve Albertada ambulans ücretlidir.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım