Kanada Dil Eğitimi ile Yeni Bir Yaşama Merhaba

Kanada Dil Eğitimi ile Yeni Bir Yaşama Merhaba
15 Temmuz 2018 - Blog

Kanada Dil Eğitimi ile Yeni Bir Yaşama Merhaba

Tüm dünyada en çok dil eğitimine başvurulan ülkelerden bir tanesi Kanada. Bu tercihin elbette çok geçerli sebepleri var. Kanada tüm dünya ülkeleri arasında sosyal ve ekonomik yönden en yüksek standartlara sahip olan bir ülke. Üstelik Kanada’da eğitim şartları da oldukça iyi. Ülkede dil eğitimi veren çok sayıda okul var. Durum böyle olunca dil eğitimi almak isteyenlerin Kanada’nın şartlarını incelemeden karar vermemesi gerekiyor.

Kanada’da Dil Eğitiminin Avantajları

Kanada dünyada İngilizce’nin konuşulduğu ülkeler arasında yer alıyor. Ama bununla beraber Kanada Fransızca dilinin de konuşulduğu bir ülke. Yani burada dil eğitimi alan kimseler isterlerse, İngilizcenin yanında Fransızca konusunda da kendilerini geliştirme imkanına sahipler.

Kanada’da konuşulan İngilizce incelendiği zaman, bu İngilizcenin Amerikan aksanına göre çok daha anlaşılabilen bir aksan olduğu ortaya çıkıyor. Herhangi bir Kanada dil okulu aracılığı ile eğitim alan kimseler, okulda öğrendikleri bilgilerini çevrelerinde bulunan kimseler ile konuşarak geliştirirken, çok daha anlaşılır bir aksan sayesinde zorlanmadan konuşma imkanına sahip olabilirler.

Kanada’da Vancover, Toronto, Alberta, Calgery bölgelerinde birçok dil okulu mevcut. Bu bölgeler ülkenin her yönden en gelişmiş imkanlarına sahip olan yerleşim merkezleri. Bu bölgelerdeki yer alan Kanada dil okulları tercih edildiğinde, öğrenciler sosyal yönden de kendilerini şanslı hissedebilirler. Zira bahsedilen bu bölgelerin imkanları gözden geçirilirse, öğrencilerin oldukça fazla olduğu, sanatsal etkinliklerin sıklıkla düzenlendiği, ulaşım imkanlarının hayli gelişmiş olduğu gibi bilgiler dikkat çekecektir.

Kanada Dil Okullarının Niteliği

Kanada’da bulunan dil okulları, modern sistem üzerinden eğitim sunmakta olan kurumlardır. Bu okulların amacı yalnızca teorik bilgiler vermek değil, öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasını, bunların günlük yaşamda kullanılabilmesini sağlamaktır. Bunun için uygulanan son derece etkili ve başarılı eğitim yöntemleri bulunuyor. Ancak bu gelişmiş eğitim imkanın elbette bir bedeli var.
Günümüzde uygulanan Kanada dil okulu fiyatları diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında, biraz daha yüksek rakamlara ulaşmak söz konusu. Ancak ülkede kullanılan Kanada doları, diğer türden yabancı paralara göre daha düşük. Üstelik uzun süreyi içeren dil eğitimi programları için okullar çeşitli indirim imkanları sunuyorlar. Bu nedenle Kanada’da dil eğitimi almak isteyenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Eğitim Sırasında Çalışma İzni Almak Mümkün

Kanada dil eğitiminin bir diğer tercih edilme nedeni de Kanada’nın eğitim için gelen öğrencilere bu eğitimi aldıkları zaman zarfı içerisinde ve sonrasını kapsayan süreçte 3 yıl boyunca çalışma izni veriyor olmasıdır. Bu sayede eğitim masraflarınızı çalışarak kendiniz karşılayabilir hem de çalıştığınız süre içerisinde İngilizce bilgilerinizi pratik yaparak geliştirebilirsiniz.

Kanada’nın sunduğu bu imkanlar, ülkeye her geçen yıl dünyanın her yerinden çok sayıda öğrencinin gelmesine neden oluyor. Bu durum ülkede çok kültürlü bir yaşam sağlıyor. Burada eğitim alırken bu kültürlerle tanışarak, farklı bir hayat tecrübesi edinebilirsiniz.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım