Kanada Dil Okullarında Öğrenci Olmak

Kanada Dil Okullarında Öğrenci Olmak
16 Temmuz 2018 - Blog

Kanada Dil Okullarında Öğrenci Olmak

İngilizce uluslararası bir dil olmakta ve hem sosyal, hem de iş hayatınızda altın basamak olarak çok daha aktif, popüler olmanızı sağlayacak bir anahtardır. Yurt dışı dil okulları ise dil eğitiminde en başarılı sonuçların aldığı bir seçimdir. Hem İngilizce, hem de Fransızca ana fili ile çift konuşan bir ülke olan Kanada bu alandaki en avantajlı seçimdir. Refah ve kalkınma düzeyi oldukça yüksek olan ülke, eğitim seviyesi bakımından da dünyanın sayılı eğitim kurumlarına sahiptir. İngilizce eğitimi almak isteyenler için Kanada dil okulları çok sayıda fırsatı bir arada sunuyor.

Kanada’da Eğitim Ortamı

BM yaşanabilecek en iyi 10 ülke arasında Kanada’yı da seçmiştir. Yüksek eğitim seviyesinin yanında düşük şiddet ve suç oranları bu sıralamaya girmesinde etkilidir. Dünyanın tüm etnik gruplarından insanların yaşadığı bu ülkede herkesin kendine göre aktiviteler bulması söz konusudur. Atlantik’in muhteşem sahilleri, Britsh Columbia’nın yeşil kıyıları ve doğal ortamı görebilmek için de harika bir ülke olan Kanada öğrencilerin sadece İngilizcelerini değil, Fransızcalarını da geliştirmeleri için çok bir avantajdır. Dil okullarında da Fransızca dil eğitimi programları bulabilirsiniz. Farklı şehirlerde bulunan Kanada dil okulu seçeneklerini inceleyerek öğrenciler karar verebilir.

Kanada’da Dil Eğitimi Avantajları

Doğal güzelliklerin tadını çıkarabilir ve ülkede bulunmanın avantajlarını kullanabilirsiniz. 6 aydan uzun sürecek eğitimlerde öğrenci vizesi alabilirsiniz. Vize almak için seçtiğini okul yardımcı olmaktadır. Yetişkinler için olan eğitim programlarında iş İngilizcesi, genel İngilizce, Akademik İngilizce, TOELF, IELTS hazırlık kursları ve tatil kapsamında İngilizce programları tercih edebilirsiniz. Eğer uzun dönem İngilizce kursları tercih etmiş iseniz 5, 6, 9 aylık eğitimler alabilirsiniz. Bu kurs seçeneklerinde 15 saatlik standart eğitimlerin yanında 21 saatlik ağırlaştırılmış kurs seçenekleri de bulunuyor.

Kurlara yerleşmek için ise her okul seviye tespit sınavı yapmaktadır. Bunların yanı sıra iş İngilizcesi kategorisinde ise iş dünyasına yönelik kelime dağarcığının geliştirilmesi hedefleniyor. Farklı bütçelere hitap eden Kanada dil okulu fiyatları bulunmakta ve istediğiniz şehirde hedeflediğiniz eğitimler için farklı fiyat aralıklarında okullar arasından seçimler yapabilirsiniz.

Kanada Öğrenci Vizesi

Dil okulu seçimlerini yaptıktan sonra vize süreciniz başlayacaktır. Gerekli evrakların tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması önemlidir. Yurt dışında eğitim almak için vizeyi ilk etapta düşünmelisiniz. Okula kayıt olsanız bile vize almayı garantilemiş olmazsınız. Vizede aranan temel şart niyetinizdir. Sizin ya da ailenizin maddi gücü de vize almanızı kolaylaştırır. Öğrenci vizeleri üç grupta toplanabilir. S1 öğrenci vizesi için 6 aydan daha uzun süreli olarak Kanada’da eğitim almanız gereklidir.

Lisans ve lisansüstü programlar kayıt olmayı düşünenler de S1’e başvurmalıdır. SX-1 ise kısa dönem öğrenci vizeleridir. Altı aydan daha kısa süreli olarak dil eğitimi alacak öğrencilerin tercih ettiği vize seçeneğidir. Bu vize tek girişli olmakta ve sadece Amerika’ya giriş izni vermektedir.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım