Kanada Dil Okulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Kanada Dil Okulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
30 Temmuz 2018 - Blog

Kanada Dil Okulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Her yıl, dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilere kapılarını açan Kanada dil okulları sundukları birçok avantaj ile ilgi görüyor. İngilizcenin etkin olarak konuşulduğu ülkelerden biri olan Kanada’da İngilizce eğitimi almak, hem ülkenin sunduğu imkanlar hem de günlük yaşamda pratik yaparak okulda öğrenilen bilgileri geliştirmek yönünden oldukça büyük bir fırsat. Ancak bu ülkeye dil eğitimi almaya gitmeden önce bazı konular hakkında bilgi sahibi olmak gerekli.

Öğrenilebilecek Diller İngilizce İle Sınırlı Değil

Kanada denilince ağırlıklı olarak İngilizce eğitimi akıllara geliyor. Ancak bu ülkede bir diğer konuşma dili de Fransızca. Bu ülkeye dil eğitimi almak üzere gidenler, İngilizcenin yanında Fransızcayı da öğrenme imkanına sahip olabilirler. Ülkede yalnızca İngilizce üzerine değil, Fransızca üzerine eğitim veren okullar da bulunuyor.

Kanada, dünyada en çok göç alan ülkeler sıralamasında bulunuyor. Bunun sebebi, ülkenin sosyal yaşam şartlarının ve refah seviyesinin oldukça yüksek olması. Durum böyleyken bu ülkeye gittiğinizde, birçok farklı dili konuşan, farklı kültürlere ait kimseler ile tanışmak, oldukça kolay. Buradan yola çıkarak Kanada’da İngilizce kadar diğer dilleri de öğrenme şansına sahipsiniz. Burada farklı kültürleri tanıyarak, daha sosyal biri haline gelebilir ve kendinizi geliştirme fırsatı elde edebilirsiniz.

Dil Okullarında Sayısız Program Seçeneği Mevcut

Bir dili öğrenirken öncelikle bunu hangi boyutu ile ve neye yönelik olarak öğreneceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Çünkü öğrenmeyi düşündüğünüz söz konusu yabancı dilde, eğer akademik kariyer yapmayı hedefliyorsanız, alacağınız eğitim de buna yönelik olmalı. Veya bu dilde dünya çapında geçerliliği olan yeterlilik sınavlarına girecekseniz, alacağınız eğitim programı bunu desteklemeli.
Modern ve geniş çaplı eğitimi ile ilgi gören Kanada dil okulu seçenekleri sizlere birçok farklı programı sunuyor. Bu okullarda iş İngilizcesinden genel ve akademik İngilizceye, şirket yöneticiliği ve iş adamları için özel olarak sunulan İngilizce programlarına kadar ihtiyaç duyabileceğiniz her konuda sunulan programlar mevcut. Programların süreleri de içeriğine göre değişiklik gösteriyor. Fakat bir dili öğrenebilmek için ihtiyaç duyacağınız en az süre 6 aydan başlamaktadır. Kanada’ya dil eğitimi almaya gitmeden önce bu eğitim programlarının içeriğini araştırmalı ve kendinize en uygun programı seçmelisiniz.

Konaklama Seçenekleri Hakkında Bilgi Sahibi Olun

Kanada’da dil eğitimi alan öğrenciler için birçok farklı konaklama seçeneği sunuluyor. Bu seçenekler bazen okullar tarafından sunulup Kanada dil okulu fiyatları içerisinde değerlendiriliyor. Yani okulların bizzat kendi bünyesine ait olan veya anlaşma yaptıkları çok sayıda yurt bulunuyor. Fakat yurtta kalmak istemeyenler için başka alternatifler de sunulmakta. Örneğin, bir ailenin yanında konaklayabilir veya kendiniz için bir ev kiralayabilirsiniz. Kanada’da dil eğitimi veren okulların yakınında bulunan konforlu daireler veya öğrenciler için sunulan tek kişilik odalar mevcut. Bu konaklama mekanlarının hepsinin de özelliği ulaşım imkanlarına çok yakın olması ve okula kolayca ulaşım sağlanmasıdır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım