Vancouver Şehir İçi Ulaşım

Vancouver Şehir İçi Ulaşım
20 Kasım 2018 - Blog

Kanada’da Vancouver Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kanada’nın en sevilen kentlerinden birisi olan Vancouver, dil öğrenmek isteyen öğrenciler tarafından sık sık tercih edilen bir yerdir. Kanada dil okulu öğrenimi görmek isteyen bireyler bu kentteki dil eğitimlerine katılım sağlayabilir. Vancouver temiz ve yaşanabilir bir kenttir. Şehrin böylesine yaşanabilir olmasının nedeni ise hükümetin güçlü çevre politikalarıdır. Hızla büyüyen bir nüfus (son 20 yılda iki katına çıkmıştır), araç kullanımında daha da hızlı bir artışa neden olmuştur. Buna rağmen kentin havası hala temizdir.

Vancouver, otobüs ve feribotlardan, banliyö demiryolu hizmetlerine kadar toplu taşıma için çeşitli seçenekler sunmaktadır. Coast Mountain Bus Company, Vancouver bölgesinde faaliyet gösterir ve şehirdeki otobüsler tamamen elektriklidir. Bu da hükümetin çevresel politikalarına güzel bir örnek olarak gösterilmektedir. Öte yandan Sky Train, şehrin etrafında dolaşan, verimli ve sık bir hizmet sunan kapsamlı bir ray sistemidir. Tren seyahatlerini seviyor ve daha rahat buluyorsanız Sky Train’i gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

BİSİKLETLE ULAŞIM DA YAYGIN

West Coast Express banliyö demiryolu sistemi, Vancouver’ı şehir merkezindeki farklı şehirlere bağlayan bölgeler arası demiryolu sistemidir. Canınız sıkıldığı zaman bu banliyö trenlerine binerek, başka kentleri de gezme imkanını elde edersiniz.  Vancouver, şehrin kuzey doğu köşesinden geçen tek bir otoyola sahiptir. Eğer araç kiralarsanız bu otoyolu kullanabilirsiniz.

Şehir çapında bir bisiklet şeridi ağı vardır ve tüm yıl boyunca ılımlı hava koşullarında bisikletlerin birincil ulaşım aracı olarak kullanılması daha uygun bir tutumdur. Vancouver’da birçok kişi ulaşım için yürümekte ve bisiklete binmektedir. Bu da çevreci bir ulaşım sistemini geliştiren etmenlerden birisidir. Kanada eğitim sisteminden yararlanmak için Vancouver’i seçtiyseniz, kendinize bir bisiklet almanızı tavsiye ediyoruz.

HAVAALANINDAN VANCOUVER’A ULAŞIM

Vancouver’a geldiniz ve şehir merkezine ulaşmanız gerekiyor. Öyleyse kente en yakın havaalanı olan Vancouver International Airport’u seçmenizi tavsiye ediyoruz. Bu havaalanına ulaşmak için şu havayolları şirketlerini tercih edebilirsiniz:

  • Air Canada
  • British Airways
  • Continental Airlines
  • Lufthansa
  • United Airlines

Daha sonra havaalanı servisi ve toplu taşıma araçları ile şehir merkezine ulaşmanız mümkün.

Kanada dil eğitimi kurslarına gitmek için Vancouver’ı seçen insan sayısı oldukça fazla. Bu nedenle tüm ulaşım bilgilerini iyice öğrenmekte fayda var.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım