Kanada Vizesi

Kanada öğrenci vizesi nasıl alınır?

Kanada’ya gidip dil öğrenmek isteyen öğrenciler 2 farklı vize alabilirler bunlardan ilki en fazla 6 ay ülkede kalabilecekleri öğrenci vizesidir(Temporary Visit) bir diğeri ise 6 aydan daha fazla süreyle eğitim alacak öğrenciler için gerekli olan vizedir(Study Permit).

Kanada öğrenci vizesi için gerekli evraklar;

  1. Pasaport(En az bir yıl geçerli olmalı)
  2. Varsa eski pasaportlarınız
  3. Kanada öğrenci vize başvuru formu
  4. Aile bilgisi formu
  5. Kısa dönem öğrenci vizeleri için 100 CAD, uzun dönem vize başvuruları için 150 CAD vize başvuru ücreti.
  6. 75 TL VFS(Aracı kurum) ücreti.
  7. Kanada’daki okuldan almış olduğunuz kabul belgeniz ve faturalar.
  8. 2 Adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf.
  9. Başvuru sahibi tarafından yazılmış niyet mektubu.
  10. Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  11. Sabıka kaydı.
  12. Erkek adaylar için askerlik belgesi.
  13. Eğitim durumunuzu gösteren diploma ve trascriptler.
  14. Varsa daha önce gittiğiniz İngilizce kursundan sertifika.
  15. Çalışıyorsanız veya sponsorunuza ait;
    • Vergi levhası
    • İmza Sirküleri
    • Faaliyet belgesi
    • Resmi Sicil gazetesi
    • Son 6 aya ait maaş bordonuz.
    • Hizmet dökümünüz.
  16. Öğrenciyseniz;
    • Öğrenci belgeniz
    • Transcriptiniz
  17. Kendinize veya sponsorunuza ait;
    • 6 aylık banka hesap dökümü ve aynı hesaba ait bankadan alınmış İngilizce banka mektubu.
    • Varsa tapu, kira kontratları ve araba ruhsatının fotokapileri.

 

Not: Tüm evrakların yeminli tercüman tarafından İngilizce’ye çevrilmesi gerekmektedir.

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım
Sizi Arayalım

Sizi Arayalım