Kanada Dil Okulu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kanada Dil Okulu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
13 Temmuz 2018 - Blog

Kanada Dil Okulu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

En gelişmiş ve avantajlı eğitim imkanlarına sahip olan Kanada dil okulu alternatifleri arasında doğru bir seçim yapabilmek için bu okulların bazı özelliklerini bilmekte fayda var. Kanada, genel itibari ile gelişmiş ve yüksek sosyal yaşam şartlarına sahip olan bir ülke. Ve dolayısıyla ülkede bulunan okullarda da bu yüksek standartlar hissediliyor. Ancak yine de ülkedeki yaşam şartları ve okullar hakkında bazı bilgilere sahip olmak yarar sağlayacaktır.

Hangi Bölge Seçilmeli?

Yapılan araştırmalara göre en çok dil okulu tercihi Vancover bölgesinden yana yapılmakta. Bu bölge, ülkenin en gözde şehirleri arasında yer alıyor. Burada sosyal ve ekonomik şartların hayli zengin olduğu bilinmekte ve hatta dünyanın sayılı zenginlerinin, dünyaca tanınan ünlü isimlerin Kanada Vancover bölgesinde yaşadığı biliniyor. Buradan hareketle Vancover’da seçilecek olan bir dil okulu sizin için son derece nezih bir tercih olacaktır. Ancak bununla birlikte bu bölgenin biraz pahalı olduğunu da söylemek mümkündür.

Hem bu bölgede bir dil okuluna gidip hem de daha uygun şartlarda konaklamak ve yaşamak isterseniz bunun da bazı yolları var. Örneğin bölgedeki öğrenci evleri, öğrenci aileleri gibi alternatiflerden yararlanabilirsiniz. Daha uygun Kanada dil okulu fiyatları için ise, okulların yılın çeşitli zamanlarında düzenlediği kampanyaları ve indirim alternatiflerini değerlendirmekte yarar var. Aynı koşullar ülkenin bir diğer önemli şehri olan Toronto için de geçerli.

Kanada, İngilizcenin yanı sıra Fransızcanın da etkin olarak konuşulduğu bir ülke. Her iki dilde de eğitim almak isteyenler Montreal bölgesini tercih edebilir. Çünkü Montreal’de Fransızca dili de oldukça yaygın olarak konuşuluyor. Kanada’da daha uygun koşullarda konaklamak ve eğitim almak için ise, Halifax ve Ottova şehirleri tercih edilebilir. Bu bölgelerde, dil okulu fiyatlarından konaklama imkanlarına kadar her şey çok daha uygun.

Okul Seçiminde Neler Yapılmalı?

Kanada’da verilen dil eğitimi, genellikle özel dil okulları aracılığı ile sunuluyor. Ancak buna alternatif olarak üniversite bünyelerinde ve bazı kolejler de dil eğitimi veriyor. Bunlar arasında bir tercihte bulunmak elbette kolay değil. Fakat konunun uzmanları bu konuda sizlere bir ipucu veriyor. Languages Canada üyeliği olan okullar, her zaman bir adım daha öne çıkan ve eğitim kalitesi biraz daha yüksek olan okullardır. Çünkü Languages Canada burada okulların niteliğini belirleyen bir kriter halinde. Seçmek istediğiniz okulun bu özelliğinin bulunup bulunmadığını kontrol etmek, seçim konusunda size yardımcı olacaktır.

Languages Canada üyesi olan Kanada dil okulları bünyesinde çalışan eğitmenler, verdikleri eğitimin niteliği, okulun güvenliği, sağladığı sosyal koşullar itibari ile sürekli olarak denetlenen okullardır. Bununla birlikte bu okullardan alınan sertifikaların tüm dünyada geçerli olma özelliği bulunmaktadır. Ayrıca okul seçiminde iş İngilizcesi, akademik İngilizce gibi farklı branşlarda sunulan eğitimlerin olup olmadığını kontrol etmek, hedefinize uygun bir eğitim almanızı sağlayacaktır.

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım