Toronto Toplu Taşıma Kullanımı

21 Nisan 2017 - Genel

Toronto Toplu Taşıma Kullanımı

Toplu taşıma, öğrencilerin Toronto’da seyahat etmesi için en ekonomik yoldur. Kolay, güvenli ve hızlı bir şekilde işlemektedir.

Toronto Transit Komisyonu (TTC) Toronto kentinde (şehir merkezinin tamamı dahil) hizmet veren ve toplu taşımadan sorumlu olan kurumdur.Toplu yaşımanın oldukça gelişmiş olduğu Toronto’da feribotlar Toronto Adalarına sürekli seferler gerçekleştirmektedir ve GO Transit şehir dışındaki yerleşimlere ulaşım sağlamaktadır.

Toronto Geçiş Komisyonu (TTC)

TTC Metro, tramvay ve otobüs seferlerini gerçekleştirmektedir.Bir çok şehir hattının oldukça sık servisi vardır ve bazıları 24 saat çalışmaktadır. TTC Gezisi Planlayıcısı, Google Transit’in yaptığı gibi yönlendirmelerde yardımcı olumaktadır.

Toronto’da Toplu Taşıma Ücretleri

Toronto’da ulaşım için her yöne tek bir ücret ödersiniz. Aynı ücret, Toronto daki metro ve otobüsleri kapsar ve örneğin İngiltere’deki gibi zone olarak ayrılmamıştır. Yani her mesafeye aynı ücreti ödersiniz.

Yetişkinler için, en yaygın ücret seçenekleri şunlardır:

Nakit 3.00 $ (Tek biniş).

Day Pass – Weekday $ 11.00 (Günlük sınırsız seyahat kartı).

Weekly Pass : (Haftalık geçiş) Pazartesi’den bir sonraki Pazar’a sınırsız ulaşım – $ 39.25.

Aylık Metropass :  $ 133.75 (Ayın ilk gününden son gününe sınırsız ulaşım).

Biletleri tüm metro istasyonlarından alabilirsiniz. Ayrıca, “TTC Ücretli Medya Satıcısı” veya “TTC Bilet Acentası” işareti bulunan mağazalardan bilet satın alabilirsiniz.

Toronto’da Metro Kullanımı

Toronto’da metro seferleri oldukça sık aralıklarla yapılır.Yoğunluğun üst seviyede olduğu saatlerde 2 dakikada bir ve diğer saatlerde beş dakikada bir sefer gerçekleşir.Ulaşım sabah 06: 00 – 1: 30 saatleri arasında sağlanır.Pazar günleri ise seferler sabah 9: 00’da başlamaktadır. Tüm metro trenleri hat boyunca tüm istasyonlarda durur (“ekspres” tren yoktur).

Toronto’da Tramvay Kullanımı

Toronto’nun şehir merkezindeki toplu taşıma araçlarının büyük kısmı büyük bir oranda tramvaylarla sağlanmaktadır.Ulaşım için en iyi alternatif olduğu söylenebilir.

Toronto’da Otobüs Kullanımı

TTC otobüsleri diğer Kuzey Amerika şehirlerindeki otobüslerin çoğuyla aynı şekilde çalışır. Şehir merkezinin dışında, yolculuğunuzu dikkatle planlamak önemlidir, çünkü bazı otobüsler seyrek olarak himet sunar ve tüm güzergahlar her zaman çalışmaz.

Toronto Adası Feribotu

Toronto Adalarına giden feribotlar TCMB’den ayrı olarak çalışıyor. Ücretler (2014 yazından itibaren) yetişkinler için 7 ABD doları, öğrenciler ve yaşlılar için 4,50 ABD Doları ve 14 yaşın altındaki çocuklar için 3,50 ABD dolarıdır. Adalardan dönüş gezileri ücretsizdir.

Go Transit

GO Transit, şehirleri ve kasabaları büyük Toronto bölgesinde birbirine bağlayan banliyö demiryolu ve otobüs servisidir. Kuzeyden Barrie’ye, batıdan Hamilton’a ve  Oshawa’nın doğusunda ulaşıyor. Ayrıca, Niagara Şelalelerine yaz döneminde hafta sonu hizmeti de verilir.

GO tren ve otobüsler Union İstasyonundan Toronto şehir merkezine varır. Servis, TTC’den çok daha az sıklıkla yapılır (saatte bir defa).

Cevap bırakın

Sizi Arayalım

Ücretsiz Kanada Eğitim ve Dil Okulları Danışmanlığı

Sizi Arayalım